נלחמים בסטיגמה השלילית: עמיתים בפרק שני על פוסט טראומה 

בסדרת התוכניות החדשה שתסייע להבין את בריאות הנפש טוב יותר, מציינים כי בשנים האחרונות חל שינוי בדרך ההתייחסות לפגיעה נפשית בעקבות טראומה. "בעבר אנשים התביישו להיות מזוהים עם פוסט־טראומה. בפרק הזה ננסה להבין את מאפייניה ודרכי ההתמודדות עמה". האזינו לפרק השני >>

לאור המציאות המורכבת בישראל, אירוע ביטחוני הוא כמעט דבר שבשגרה. עם זאת, לאורך השנים ניכר כי השתנה אופן ההתייחסות שלנו, כיחידים וכחברה לצמד המילים - פוסט־טראומה. בפרק השני של תוכנית הרדיו הייחודית של עמיתים, אשר יצאה לאור בשבוע שעבר, צוות השדרנים נוגע בפעם הראשונה בנושא הכאוב במטרה להעלות את המודעות הציבורית ולסייע למתמודדים עם פוסט-טראומה להשתלב בחברה הישראלית בצורה מיטבית.

עמיתים היא תכנית ארצית של משרד הבריאות והחברה למתנ"סים, שנועדה לסייע בהחלמה של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית באמצעות שילובם בקהילה בפעילויות פנאי, חברה והתנדבות. "בעבר אנשים התביישו להיות מזוהים עם פוסט־טראומה", אומרת מוריה דהן-וייס, רכזת עמיתים במעלה אדומים, ומוסיפה: "אם בעבר המילים פוסט־טראומה טמנו בחובן סטיגמה חברתית שלילית, בשנים האחרונות חל שינוי ניכר באופן ההתייחסות שלנו לפגיעה הנפשית, בעיקר בעקבות טראומה מאירועי טרור ומלחמות. בפרק הזה אנו מנסים להבין טוב יותר את מאפייניה של המגבלה כדי לעזור למתמודדים עמה להשתלב טוב יותר בחברה".

יחד עם הפסיכולוג הקליני נצר דאי, מומחה לטיפול בפוסט טראומה למטופלי משרד הביטחון, השדרנים מנסים לצלול לעומק המגבלה הנפשית במטרה להבין את מאפייניה ואתגריה טוב יותר ולשפר את ההתמודדות והשילוב בחברה. זו הפעם הראשונה שבה שדרני אדומדיהFM מביאים עדויות אנונימיות של משתתפי עמיתים, המספרים על עצמם ועל מקום הטראומה בחייהם. בנוסף לכך, דניאל באנדי ממשתתפי התוכנית ומגישי השידור חושף בפנינו שירים מקוריים שמדברים על ההתמודדות הנפשית שחווה. לבסוף, תכנית עמיתים לזכויות המלווה את השידורים מדי חודש מציגה דרכים חדשות שיסייעו לציבור עם ההתמודדות שלהם עם פוסט טראומה.